Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Пристайко перерахував ключові складові позиції української сторони на Нормандські саміті в Парижі

Українська
Основна "червона лінія" української делегації на чолі з президентом країни Володимиром Зеленським на майбутньому саміті лідерів країн "Нормандське четвірки" в Парижі - повернення під контроль української влади всією територією країни в межах її міжнародно-визнаних кордонів, підкреслює глава МЗС України Вадим Пристайко.
"Завтра Нормандський саміт. Ми їдемо, в першу чергу, заради наших полонених в російських в'язницях і заради наших громадян на окупованих територіях. Наша головна червона лінія, від якої не відступимо ні на один міліметр, - міжнародно визнананий державний кордон України", - написав Пристайко в своєму акаунті в Твіттер в неділю ввечері.
Через деякий час глава МЗС України перерахував головні елементи позиції української сторони на переговорах "нормандської четвірки".
"Повне і постійне припинення вогню, наш контроль над кордоном єдиної неподільної держави, роззброєння і виведення незаконних збройних формувань, місцеві вибори за нашим законодавством - основні елементи позиції на завтра. Неважливо, за загальним столом переговорів ("четвірки"- ІФ) або тет- а-тет (між президентами України і Росії - ІФ) ", - написав Пристайко в своєму твіттері.
Раніше в неділю голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що в ході переговорів лідерів країн "нормандського формату" будуть дотримані всі "червоні лінії", а результатом переговорів стане повернення нині непідконтрольних уряду територій під юрисдикцію держави.
"Завтра відбудуться переговори в" нормандському форматі "і від їх успішності залежить майбутнє країни. У цей день не повинно бути політики і боротьби - тільки державна позиція для України. Червоні лінії будуть дотримані, а наші території - повернуті. Підтримую президента і вірю в перемогу Україна ", - написав Разумков на своїй сторінці в соцмережі Facebook в неділю вранці.
Як повідомлялося, 9 грудня в Парижі пройде зустріч лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччини, Франції та РФ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі.
 
© 1992-2019, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар