Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Путін не прийшов з потойбіччя, – Грищенко про діалог з лідером РФ

Українська

Путін не прийшов з потойбіччя або скажімо з іншого світу – це дуже досвідчена і розумна людина". Попри всі перестороги, з президентом Росії Володимиром Путіним варто вести діалог. Але з ним потрібно розмовляти, як із партнером, з яким не можна легко домовитись.

Про це в ефірі програми "Деталі дня" на телеканалі ZIK заявив дипломат, міністр закордонних справ України (2003-2005, 2010-2012 рр.) Костянтин Грищенко.

Костянтин Грищенко зауважив, що розмірковуючи про "нормандську зустріч", варто зупинитись на тому, що хоче Росія, що вона намагається досягти у відносинах з Україною. На його думку, потрібно використати глобальні виклики, які є перед нею, і почати діалог.

"Виходячи з глобальних викликів, з якими стикається Росія в ситуації, коли вона намагається утвердитись у вирішенні глобальних проблем і коли подальше загострення може призвести якраз до перешкод на шляху у реалізації цих бажань, я думаю, це один із тих варіантів, який дозволяє нам знайти порозуміння на якомусь етапі. Потрібен початок діалогу", – зазначив Грищенко.

Зокрема, за його словами, з Володимиром Путіним потрібно вести діалог, але з ним треба розмовляти як із партнером, з яким нелегко домовитись.

"І ті, хто стверджують, що небезпечно розмовляти з Путіним, ну він же не є чимось, що прийшло з потойбіччя, або скажімо з іншого світу. Це дуже досвідчена, розумна людина", – сказав ексміністр.

Нагадаємо, зустріч у нормандському форматі призначено на 9 грудня 2019 року в Парижі. Президенти РФ, України і Франції, а також канцлер Німеччини обговорять проблеми врегулювання конфлікту на Донбасі.

Також повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підтвердив, що матиме двосторонню зустріч із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

© 2004-2019 Західна інформаційна корпорація

Поділитися

Коментар