Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Ми працюємо над організацією повноцінного візиту президента Зеленського в США - Кулеба

Українська
Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба повідомив, що зараз ведеться робота над організацією візиту президента України Володимира Зеленського в Вашингтон, а також підкреслив стратегічну природу відносин України зі США.
"Ми працюємо над організацією повноцінного візиту президента Зеленського в США. Запрошення було передано президентом Трампом президенту Зеленському відразу після виборів. Необхідно згадати про NDAA (Закон про державне оборонне бюджеті - ІФ), який був прийнятий лише два дні тому, який ясно свідчить про рівень підтримки, яку США надає Україні ", - сказав він журналістам на полях події, організованого Німецьким фондом Маршалла в п'ятницю у Вашингтоні, передає телеканал CSPAN. Так Кулеба відповів на питання журналіста, про що свідчить те, що глава МЗС Росії Сергій Лавров вже вдруге зустрівся з президентом США Дональдом Трампом в Овальному кабінеті Білого Дому, в той час як президент України ще не мав такої можливості, і чи не говорить це про недостатню підтримку Сполученими Штатами України в конфлікті на Донбасі.
Кулеба також зазначив, що допомога США Україні, передбачена в NDAA, зросла на 50 млн дол. В порівнянні попереднім роком.
"Не зрозумійте мене неправильно. Моя точка зору дуже проста. Може бути велика політика, потрясіння, але стратегічна природа наших відносин зі США залишається непорушною і ми будемо рухатися вперед", - підкреслив Кулеба.
Як повідомлялося, 11-13 грудня Кулеба перебуває з візитом у Вашингтоні.
 
© 1992-2019, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар