Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Глава ОБСЄ на два дні їде в Україну

Українська
Діючий голова ОБСЄ, прем’єр-міністр, міністр з питань Європи та закордонних справ Албанії Еді Рама 20-21 січня перебуватиме з офіційним візитом в Україні.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили в Албанському головуванні в ОБСЄ.

"Діючий голова ОБСЄ перебуватиме 20-21 січня зі своїм першим офіційним візитом в Україні", - повідомив співрозмовник, додавши, що в Україну Рама прибуде 19 січня ввечері.

За його словами, остаточна програма візиту наразі фіналізується з українською стороною. Опрацьовуються зустрічі з керівництвом Української держави.

Точно підтверджено зустріч чинного голови ОБСЄ з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком у понеділок, після чого у будівлі МЗС відбудеться спільна прес-конференція.

Крім того, відбудеться зустріч Еді Рами з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, також планується поїздка на Донбас.

Читайте також: ЄС занепокоєний повідомленнями ОБСЄ про порушення “тиші” на Донбасі

Як відомо, обов'язки держави, що головує в Організації з безпеки і співробітництва в Європі, 1 січня 2020 року перейшли від Словаччини до Албанії.

Прем’єр-міністр, міністр з питань Європи та закордонних справ Албанії Еді Рама під час представлення пріоритетів Албанського головування 9 січня у Відні повідомив, що свій перший візит, як чинний голова ОБСЄ, здійснить до України.

© 2015-2020 Укрінформ

Поділитися

Коментар