Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Королева Єлизавета II схвалила законопроект про вихід Британії з ЄС, ініціатива набула юридичної сили

Українська
Королева Великобританії Єлизавета II в четвер підписала законопроект про Brexit, що остаточно додало йому статус британського закону, передає телеканал Sky News.
Відповідну інформацію повідомив британським депутатам заступник спікера Палати громад Найджел Еванс.
Таким чином, робить висновок Sky News, Лондон позбувся однієї з головних перешкод, що ускладнюють вихід Великобританії з ЄС в намічений на 31 січня термін.
Однак, нагадує телеканал, владі ЄС потрібно зробити ще ряд кроків, щоб надати угоді між Брюсселем і Лондоном по Brexit статус міжнародного закону.
Напередодні повідомлялося, що тепер ця угода повинна пройти ратифікацію в Європейському парламенті: як очікується, її розгляд може відбутися 29 січня. Британські законодавці в обох палатах парламенту завершили роботу над законопроектом.
Потім Великобританія і ЄС повинні будуть укласти торговельну угоду в перехідний період після Brexit, який триватиме до кінця 2020 року.
12 грудня 2019 року у Великій Британії відбулися парламентські вибори, на яких переконливу перемогу здобула Консервативна партія Бориса Джонсона - ярого прихильника Brexit.
Вихід Великобританії з ЄС запланований на 31 січня 2020 року.
 
© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар