Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МЗС України засудив резолюцію парламенту Кіпру щодо санкцій проти РФ

Українська

МЗС України засуджує ухвалення 7 липня Палатою представників Республіки Кіпр резолюції з пропозиціями скасувати санкції проти Росії.

Про це йдеться у коментарі міністерства закордонних справ України

"Попри те, що сама резолюція не має юридично зобов’язуючого характеру сам факт її ухвалення викликає стурбованість. Він свідчить про нехтування окремими кіпрськими депутатами основоположними принципами міждержавних відносин, основаних на міжнародному праві", – відзначили в українському МЗС.

У зовнішньопольтичному відомстві України наголошують, що така "позиція є нічим іншим як  опосередкованою підтримкою дій агрессора".

Також в МЗС України висловили сподівання на те, що уряд Республіки Кіпр, який підтримав рішення Європейського Союзу щоло продовження санкцій протии РФ, твердо "залишатиметься на позиціях міжнародного права та поваги до європейських цінностей і надалі підтримуватиме міжнародні зусилля з метою припинення агресії РФ щодо України".

Раніше повідомлялося, що парламент Кіпру проголосував за резолюцію з закликом до уряду вжити зусиль щодо зняття санкцій ЄС з Російської Федерації.

© 2014 - 2016, Європейська правда

Поділитися

Коментар