Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кулеба: Україна докладатиме всіх зусиль для того, щоб урегулювати конфлікт на Донбасі мирним, дипломатичним шляхом, незважаючи на провокації

Українська

Україна залишається відданою Мінським домовленостям, "нормандському формату" і докладатиме всіх зусиль для того, щоб урегулювати конфлікт на Донбасі мирним, дипломатичним шляхом, незважаючи на провокації і виклики, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Україна докладатиме всіх зусиль для того, щоб урегулювати конфлікт на сході України мирним, дипломатичним шляхом. Ми залишаємося відданими Мінським домовленостям і "нормандському формату", і розраховуємо, що ЄС також продовжуватиме свою політику санкційного тиску на Росію до виконання нею Мінських угод. Шлях до миру дуже складний. На цьому шляху багато провокацій і викликів, але ми будемо йти вперед для того, щоб принести мир в Україну й деокупувати територію України", - сказав Кулеба на спільній з главою МЗС Іспанії прес-конференції в Мадриді в четвер.

Міністр додав, що найближчими днями відбудеться зустріч радників лідерів "нормандського формату", які саме обговорюватимуть наступні кроки на шляху до врегулювання ситуації.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський раніше повідомив, що зустріч радників глав держав "нормандської четвірки" очікується 11 вересня.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар