Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Генсек ОБСЄ: Слід розширити можливості СММ в Україні проводити спостереження

Українська

Необхідно розширити можливості Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні проводити спостереження, повідомила генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Хельга Шмід під час візиту в Україну.

"Звичайно, нам треба посилювати роботу з точками перетину кордону і нам треба розширити можливості моніторингової місії проводити спостереження", - сказала Шмід на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в середу.

За її словами, також необхідно набагато більше зробити, щоб вести більш серйозну роботу з розмінування.

"Під час цієї кризи, що триває вже багато років, нам треба поліпшити життя людей, які перебувають у зоні конфлікту. Ця ситуація була ускладнена ще й Covid-19, і це вплинуло на життя людей. На жаль, протягом останніх декількох місяців ми побачили, що там росте напруга, і були порушення режиму припинення вогню. Така ситуація фіксується нашою моніторинговою місією, яка нам нагадує про такі порушення щодня. Нам треба застосовувати додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню", - наголосила Шмід.

Крім того, генсек зазначила, що під час головування Швеції в ОБСЄ організація підтримуватиме всі зусилля з вирішення конфлікту на основі Мінського процесу, а також буде підтримувати нормандський процес.

"Це єдиний спосіб вирішення цього конфлікту", - вважає Шмід.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар