Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

США і Великобританія направлять в Україну радників Міноборони для прискорення реформ

Українська

США і Великобританія мають намір направити в Україну 2 радників Міністерства оборони, які сприятимуть прискоренню темпів реформування відомства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, передають Українські Новини.

"На прохання Міноборони Великобританія і США направляють радників високого рівня для надання допомоги у сфері реформування оборонного відомства. Про це рішення міністра оборони України Степану Полторак повідомили його колеги Ештон Картер і Майкл Феллон під час двосторонніх зустрічей сьогодні, 8 вересня, в Лондоні", - сказано в повідомленні. Відповідно до нього, найближчим часом в Україну від уряду США буде направлено радника стратегічного рівня генерала Джона Абизейда. З 2003 року по 2007 рік генерал Абизейд обіймав посаду командувача Центрального командування Збройних сил США.

Радник від Великобританії - генерал Нік Паркер, колишній командувач сухопутних військ Збройних сил Великобританії.

Повідомляється, що діяльність цих стратегічних радників в Україні буде сприяти нарощуванню темпів і масштабів оборонної реформи.

Також повідомляється, що інструктори з Великобританії мають намір підготувати 5 тис. українських військовослужбовців за стандартами Організації Північноатлантичного договору (НАТО) у 2017 році. "У наступному році буде підготовлено 5 тис. військовослужбовців України за стандартами НАТО - це нова мета тренувальної місії Великобританії в Україні", - сказав Феллон.

Під час зустрічі Полторак подякував за підготовку вже близько 2,5 тис. українських військових британськими інструкторами, а також всебічну підтримку у протидії російської агресії.

Крім того Генштабы ЗС України та Великобританії мають намір активізувати співробітництво для вдосконалення процесу підготовки військ за стандартами Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

"Під час зустрічі сторін були досягнуті домовленості з нарощування співпраці по лінії генеральних штабів для вдосконалення процесу підготовки військ (сил) за найкращим стандартам НАТО", - сказано в повідомленні.

Відповідно до нього, це рішення було прийнято під час зустрічі міністра оборони Степана Полторака з начальником Генерального штабу оборони Великобританії головним маршалом авіації Стюартом Пічем.

Нагадаємо, глава Пентагону Ештон Картер і міністр оборони України Степан Полторак підписали угода про співробітництво у військовій сфері. Раніше США подарували Україні автомобілі військової швидкої допомоги

©1997 — 2016 ІнА "Українські Новини"

Поділитися

Коментар