Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Маргіналам не місце на переговорах

Українська

Прес – конференція Лаврова в Анталії – вершина неприкритого цинізму, свідчення остаточної моральної деградації очільника російського зовнішньополітичного відомства і, головне, повна маргіналізація МЗС РФ, його нездатність впливати на прийняття будь – яких рішень у Москві. Переговори в Туреччині показали, що без санкції Кремля, російський міністр не в стані вирішити навіть кричущі гуманітарні проблеми, які регулюються Женевськими конвенціями, під якими стоїть підпис Росії.

В силу цих обставин, а також в умовах розриву дипломатичних відносин з агресором, очевидною є абсолютна безперспективність і практична недоцільність будь – яких прямих дипломатичних контактів між МЗС двох країн. У разі нагальної необхідності, для здійснення таких контактів, передусім консульських, мають бути задіяні посередницькі механізми третьої держави, передбачені статтею 45 Віденської конвенції про дипломатичні зносини. Україна повинна невідкладно визначити державу, якій вона довіряє представляти свої інтереси під час війни з Росією. Сьогодні спектр таких держав, які підтримують Україну, безпрецедентно широкий. Ми маємо зробити правильний вибір і заявити про публічно.    

Зараз і до повної перемоги усі переговори з країною – агресором повинні здійснювати військові делегації із залученням, у разі необхідності, представників відповідних відомств.

Володимир Хандогій,

президент Української Асоціації зовнішньої політики,

Надзвичайний і Повноважний Посол

 

Поділитися

Коментар