Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Обсяг військової допомоги по ленд-лізу Україні збільшать до 40 млрд доларів, - Bloomberg

Українська

"Демократи" мають намір проголосувати за виділення Україні військової допомоги в розмірі 40 мільярдів доларів. Законопроект винесуть на голосування в Палаті представників вже у вівторок. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

За словами двох джерел "демократи" розробили пакет допомоги Україні в розмірі 39,8 млрд доларів і планують проголосувати за виділення цієї суми вже на цьому тижні.

Вже у вівторок Палата представників може проголосувати за пакет допомоги для України. Спочатку президент США запитував у Конгресу 33 млрд доларів. Але законодавці мають намір додатково виділити 3,4 мільярда доларів на військову допомогу і 3,4 мільярда доларів на гуманітарні питання.

Початковий запит Байдена в розмірі 33 млрд доларів для України повинен був розподілитися так: 20,4 млрд доларів направлялося у вигляді військової допомоги, 8,5 мільярда доларів – у вигляді економічної допомоги й 3 мільярди доларів – на вирішення гуманітарних питань і проблем глобальної продовольчої безпеки.

Нагадаємо, що США вдруге в історії ввели ленд-ліз. Підписаний Джо Байденом закон прискорить постачання військової допомоги і допоможе нам у боротьбі з окупантами.

Раніше Байден оголосив новий пакет військової допомоги для України. За його словами, наша країна отримає артилерійські боєприпаси, радари та інше військове обладнання.

Як зазначав радник голови офісу президента Михайло Подоляк, після того, як ленд-ліз стане реальністю для України, Росії варто очікувати введення ембарго на її нафту.

© ТОВ «Юбіті Медіа», 2006-2022.

Поділитися

Коментар