Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

США за два місяці надали Україні $14 мільярдів підтримки – Карпентер

Українська
Сполучені Штати надали Україні за останні два місяці $14 мільярдів як безпекову, гуманітарну та економічну підтримку.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив у середу постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Протягом останніх двох місяців Конгрес виділив, а адміністрація надала близько 14 млрд доларів фінансування на безпекову, гуманітарну та економічну підтримку, що дозволило Сполученим Штатам підтримати Україну в її відповіді на агресію Росії у небачених раніше обсягах, масштабах та швидкості", - заявив Карпентер.

Він додав, що минулого тижня президент США Джозеф Байден підписав Акт про ленд-ліз на захист демократії в Україні, що "надає ще один інструмент, який ми можемо використовувати для швидкого надання допомоги Україні у сфері безпеки".

Читайте також: Проросійський політик у Сенаті США заблокував швидке ухвалення допомоги Україні на $40 мільярдів

"Сполучені Штати продовжать допомагати Україні захиститися від російської загарбницької війни та покласти край немислимим воєнним злочинам, здійсненим військовослужбовцями Російської Федерації, та притягувати винних до відповідальності", - заявив американський посол.

Він додав, що безпрецедентні санкції про РФ вже мають негативну дію на російську економіку і майже 1 тис. компаній приватного сектору залишили Росію.

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня президент США Джо Байден затвердив Закон S.3522 про ленд-ліз та захист демократії в Україні – 2022, який дозволить задіяти програму прискореної допомоги нашій країні.

Читайте також: У російських «фільтраційних таборах» перебувають тисячі українців – Штати в ОБСЄ

Документ дозволяє президентові США використовувати програму ленд-лізу для прискореної передачі в Україну зброї, військової техніки, медикаментів, продуктів харчування тощо. Передбачається, що країна-одержувач сплатить їхню вартість пізніше.

Поділитися

Коментар