Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Макрон пропонував мені «деякі речі, пов'язані з уступками суверенітету» України, щоб зберегти обличчя Путіну - Зеленський

Українська

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що президент Франції Еммануель Макрон пропонував йому «речі, пов'язані з уступками» щодо суверенітету України заради того, «щоб зберегти обличчя Путіну». Про це він повідомив в інтерв’ю італійському каналу Rai 1, передає УНН.

«Ми не повинні шукати вихід для Росії, і пан Макрон дарма це робить», - сказав Президент.

На думку Глави держави, із досвіду у Макрона є розуміння того, що поки Росія сама не захоче, не зрозуміє що їй це потрібно, вона не буде нічого шукати, ніякого виходу.

«Може пан Еммануель щось знає більше. Я знаю, що він хотів знайти ті чи інші результати в посередництві між нами – він не знайшов. І не з нашого боку. Він не знайшов з боку Російської Федерації. А мені пропонувати деякі речі, пов'язані з уступками щодо нашого суверенітету заради того, щоб зберегти обличчя президенту Путіну – мені здається що це не дуже коректно з боку тих чи інших лідерів», - наголосив Президент.

«Ми не готові зберігати шось комусь і втрачати за це наші території. Це зовсім несправедливо. Це втрачений час», - додав Зеленський.

Як писав УНН, раніше в інтерв’ю Зеленський запевнив, що Україна ніколи не визнає «автономію» для Донбасу, яку пропонує Росія, захоплюючи території та вбиваючи людей.

Поділитися

Коментар