Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

РФ поки що не досягла історичного розвитку, щоб рефлексувати про європейські цінності

Українська

Росія поки не досягла історичного розвитку, щоб рефлексувати про європейські цінності, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Росія поки що не досягла історичного розвитку, щоб рефлексувати про європейські цінності. Для України цінності – це свобода, демократія, повага до прав людини, верховенство права. Все те, заради чого українці зараз захищають свою землю від російської агресії", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Він зазначив, що "руський мир" базується на пригнічуванні власного населення, позбавленні його будь-яких прав і свобод, збагаченні владної верхівки.

"Тому нехай російський режим не сує свій ніс у європейську інтеграцію України, а займається власними справами", - додав речник МЗС.

Раніше заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко повідомив, що якщо Євросоюз прийме Україну "це означатиме кінець Євросоюзу і показуватиме, що Євросоюз керується не якимись цінностями, на яких він стоїть і на платформі яких був створений, а суто геополітикою".

© 1992-2022, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар