Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Ердоган: Туреччина не може сказати "так" членству Швеції й Фінляндії в НАТО

Українська

Главам МЗС цих двох країн немає сенсу приїжджати до Туреччини, щоб переконати її схвалити їх заявки.

Туреччина не може погодитися на членство Швеції та Фінляндії до НАТО, оскільки ці країни відмовляються екстрадувати терористів та вводили санкції проти Анкари, цитують турецькі ЗМІ заяву президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

"Жодна з цих країн не має чіткої та недвозначної позиції щодо терористичних організацій", - наводить агентство "Анадолу" слова президента Туреччини.

"Вони заявляли, що не екстрадуватимуть терористів. Туреччина не схвалить приєднання Швеції та Фінляндії до НАТО", - додав він.

"Ми не можемо сказати "так" приєднанню до НАТО тих, хто запроваджував санкції проти Туреччини", - також заявив Ердоган.

Президент Туреччини додав, що главам МЗС Швеції та Фінляндії "немає сенсу приїжджати до Туреччини, щоб переконати її схвалити їхні заявки до НАТО".

Прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерсон у понеділок заявила, що проінформує НАТО про бажання країни стати членом Північноатлантичного альянсу. Напередодні офіційне рішення щодо подання заявки на членство в НАТО ухвалила Фінляндія.

На початку 2022 року генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що Фінляндія та Швеція у разі подання заявки на членство в НАТО зможуть швидко вступити до альянсу.

© 1992-2022, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар