Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кандидатство України в ЄС: Президент запевнив, що докладе усіх зусиль для ухвалення рішення

Українська
Президент України Володимир Зеленський запевняє, що докладе усіх зусиль, аби історичне рішення про кандидатство України в ЄС було прийняте.

Про це він сказав у своєму відеозверненні, нагадавши про велику кількість переговорів з міжнародними парнерами, які були проведені упродовж дня, передає Укрінформ.

«Сьогодні був день дуже активної зовнішньо-політичної роботи – майже марафон телефонних переговорів. Збільшуємо коло тих, хто за кандидатство для України, і додаємо впевненості, що рішення у п’ятницю буде позитивне", - зазначив Президент.

Він зокрема, нагадав, що у розмові з прем’єр-міністром Словаччини Едуардом Хегером домовились скоординувати позиції напередодні засідання Європейської Ради, а у розмові з Президентом Литви Гітанасом Науседі подякував за рішення саміту Тримор’я надати Україні статус партнера-учасника і також скоординували спільні кроки.

Крім цього, зазначив Президент, відбулась плідна розмова з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, якого він запросив відвідати Україну і подякував за важливу підтримку нашого суверенітету, територіальної цілісності держави.

Відбулась також розмова з премʼєр-міністром Португалії Антоніу Коштою, під час якої, за словами Зеленського, домовились залучати досвід його країни у зближенні нашої держави з Європейським Союзом.

Читайте також: Сьомий пакет санкцій проти Росії потрібен якнайшвидше - Зеленський

Президент також висловив вдячність Данії за підтримку України, зокрема підтримку зброєю, а у розмові з премʼєр-міністром Іспанії Педро Санчесом було відзначено, що взаємодія двох країн посилить і Україну, і увесь Європейський Союз. Крім цього, під час розмови йшлося про можливі результати Мадридського саміту НАТО, який відбудеться уже наприкінці червня.

Крім цього, Зеленський відзначив активну підтримку Ірландією євроінтеграції України і запросив прем'єр-міністра Ірландії Міхала Мартіна відвідати Україну.

Глава держави також розповів про свою розмову з премʼєр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем і висловив впевненість, що Україна та Хорватія зможуть розширити свою співпрацю і на двосторонньому рівні, і на рівні європейських структур.

Зеленський також зауважив, що графік на 22 червня теж насичений. «Зроблю все для того, щоб історичне рішення Європейського Союзу було ухвалене. Для нас це важливо», - сказав він.

Як повідомлялося раніше, цього дня Президент також зустрівся у Києві з прем’єр-міністром Люксембурга Ксав’є Беттелем та подякував йому за підтримку України у війні проти РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд позитивного висновку Єврокомісі щодо заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення про надання їй статусу країни-кандидата.           

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар