Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна сама визначатиме, до яких рубежів визволяти власну територію – Держдеп

Українська
Україна має право самостійно вирішувати, як оборонятися від наступу РФ і до яких рубежів визволяти територію від російського агресора, а США разом із союзниками допомагатимуть їй у цьому, так само як і в досягненні процвітаючого майбутнього.

З відповідною заявою виступила в середу на міжнародному форумі, організованому «Атлантичною радою» перша заступниця держсекретаря США Венді Шерман, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Тут важливе не наше судження, це погляд України на те, чого вона хоче для себе та для власного майбутнього», - відповіла Шерман на прохання прокоментувати заяву Президента України Володимира Зеленського про наміри ЗСУ звільнити не лише території, захоплені Росією за останні місяці, а й землі, окуповані з 2014 року, в тому числі Крим і ОРДЛО.

Перша заступниця держсекретаря США також нагадала, що Путін сам почав порівнювати себе з Петром Першим ХХІ століття, і лише він винен у розв’язанні неспровокованої війни проти України.

Читайте також: Брехня Росії не зніме з неї відповідальність за посилення голоду у світі - Держдеп

«Отже, чого хоче Україна для власного майбутнього – це мати змогу вирішувати, яким воно буде, і цього прагне для себе кожна країна. І ми, і Європейський Союз, понад 40 країн у всьому світі підтримали санкції та інші дії, закликавши до припинення неспровокованої, несправедливої та дійсно жахливої війни путіна», - наголосила Шерман.

Вона зауважила, що мета США, а також союзників і партнерів – побачити демократичну, незалежну, суверенну й процвітаючу Україну, яка матиме достатньо засобів для стримування й захисту від подальшої агресії. У цьому контексті вона підтвердила, що Сполучені Штати продовжують бути відданими принципу «нічого про Україну без України».

Читайте також: Україна має сама вирішувати, як вона хоче досягти миру - Байден

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що українці не поступатимуться окупованими рф територіями, у тому числі Кримом і Донбасом, які Росія захопила ще в 2014 році. Він також висловив упевненість, що український народ і армія вистоять у війні з російським агресором, але за наявності необхідної зброї втрати українських захисників будуть меншими.       

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар