Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Стефанчук розраховує, що Рада найближчим часом розпочне імплементацію законопроєктів, необхідних для євроінтеграції

Українська

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук розраховує, що парламент найближчим часом розпочне імплементацію напрацьованих спільно з Кабінетом міністрів законопроєктів, необхідних для виконання вимог щодо європейської інтеграції України.

"Парламент IX скликання ухвалив 81 законодавчий акт – і це абсолютний рекорд щодо євроінтеграційних законів. Ми спеціально формували так звані євроінтеграційні дні, коли ухвалювали закони, пов'язані виключно з європейською інтеграцією. Крім того, останній день ознаменувався чотирма такими законами – це Стамбульська конвенція, Антикорупційна стратегія і два закони у сфері екології, що стосуються вивезення відходів та питань з приводу лісів. Після цього ми отримуємо цілу низку директив Європейського Союзу, відповідно до яких нам необхідно ухвалити законодавчі акти", – сказав речник в ефірі національного телемарафону #UA разом у суботу.

"Ми зараз працюємо над комплексом цих законопроєктів. Я думаю, що їх буде близько сотні. І я дуже сподіваюся, що Верховна Рада вже найближчим часом розпочне імплементацію цих законодавчих актів у правове поле України", – додав Стефанчук.

За його словами, парламентські комітети зараз координуються відповідними міністерствами з метою напрацювати "ті законопроєкти, які вкрай необхідні і які будуть зараховані Україні як виконання вимог щодо європейської інтеграції, щодо набуття повноцінного членства в Європейському Союзі".

"Вони відомі: це судочинство, антикорупційна боротьба та ціла низка інших питань, пов'язаних із законодавством. Ми вийдемо на комплексний план цих робіт, і думаю, обов'язково представимо суспільству перелік цих законопроєктів та план їх ухвалення у Верховній Раді Україні, оскільки ми хочемо, щоб усе проходило стабільно, прозоро та прогнозовано", – уточнив голова ВР.

© 1992-2022, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар