Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Столтенберг пояснив особливості нової структури сил НАТО

Українська
Нова структура сил НАТО, погоджена у Мадриді лідерами країн НАТО, передбачає створення військових спроможностей чисельністю 300 тисяч військовослужбовців, більшість яких перебуватимуть у місцях постійної дислокації у певних ступенях готовності до розгортання.

Про це на пресконференції у Мадриді заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Укрінформ.

«Ми погодили сьогодні нову структуру сил Альянсу, умови й принципи, за яких союзники мають надати свої сили для цієї нової моделі. Це буде комбінація сил. Частина з них уже була розгорнута, особливо у східній частині Альянсу, де ми вже маємо понад 40 тисяч військових під прямим командуванням НАТО. При цьому більшість цих сил будуть розміщуватися у місцях постійного базування. Вони будуть організовані таким чином, щоб відповідати вимогам операцій та оборонного планування НАТО та були доступними для командувачів НАТО», - сказав Столтенберг.

Читайте також: Столтенберг: Ми сьогодні продемонстрували, що двері НАТО – відкриті

Він зауважив, що більшість цих сил перебуватимуть у готовності до розгортання, причому ступені її будуть різнитися. Зокрема, війська першої хвилі мають бути готовими до застосування протягом 10 днів, другої хвилі - до 30 днів. Разом чисельність таких сил буде становити 300 тисяч особового складу. Союзники погодилися вийти на цей рівень до наступного року.

Читайте також: НАТО збільшить чисельність сил високої готовності до понад 300 тисяч - Столтенберг

Керівник НАТО наголосив, що при цьому в Балтійських країнах залишатимуться бойові групи передового базування, кількісний склад яких буде дещо скорочено.

Всі сили НАТО, що перебуватимуть у готовності до застосування, будуть приписані до певних територій, де мають бути готовими до дій.

Читайте також: В ОП назвали позитивною для України нову Стратегічну концепцію НАТО

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після неспровокованого вторгнення росії в Україну.

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар