Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Українські дипломати мають зробити все для посилення сьомого пакета санкцій ЄС - Президент

Українська
Президент України Володимир Зеленський заявляє, що українські дипломати мають зробити все можливе для посилення сьомого пакета санкцій ЄС, який має стати справедливою відповіддю на терор Росії.

Про це він сказав у своєму відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ЄС оголосив перші деталі нового – сьомого – санкційного пакета, який готується проти Росії, і завдання українських дипломатів – зробити все для посилення цього пакету", - сказав Зеленський.

За його словами, після Вінниці та інших терористичних ударів російської армії окупанти повинні відчути, що означає справедлива відповідь на терор, в тому числі відчути завдяки санкціям.

"Звичайно, свою частину відповіді забезпечать Збройні сили України. Спокійних ночей в окупантів не буде", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Економіку ЄС вбивають не санкції, а російська гібридна війна: у МЗС відповіли Орбану

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія у пʼятницю анонсувала сьомий пакет санкцій проти Росії за її вторгнення в Україну, серед запропонованих заходів – ембарго на золото та розширення заборони на експорт технологій до РФ.

Цей пакет поєднає санкції ЄС із подібними заходами, що здійснюються партнерами ЄС по «Великій сімці». Він також посилить вимоги до звітності для введення більш жорсткого контролю за дотриманням запровадженого Євросоюзом заморожування активів осіб та закладів, включених до санкційного переліку.

Також Єврокомісія пропонує продовжити поточні санкції ЄС на наступні шість місяців, до наступного їх перегляду наприкінці січня 2023 року.

© 2015-2022 Укрінформ

Поділитися

Коментар