Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україні потрібна оборонна підтримка у найближчі 3-6 тижнів - голова комітету в Конгресі США

Українська
Україна потребує більш ефективної оборонної допомоги з боку Сполучених Штатів, у тому числі далекобійних ракет, упродовж наступних тижнів.

Про це заявив голова Комітету з питань Збройних сил Палати представників США Адам Сміт, повідомляє Укрінформ із посиланням на Politico.

«Треба допомогти їм зараз, наскільки це можливо. Наступні три-шість тижнів є вирішальними», – наголосив законодавець після зустрічі з державним керівництвом України.

При цьому зазначається, що адміністрація Байдена вже надала $8,2 мільярда оборонної допомоги від початку російського повномасштабного вторгнення, у тому числі у вигляді ракетних систем HIMARS, тактичних безпілотників Phoenix Ghost та іншого сучасного озброєння. Втім, адміністрація Байдена не хоче надсилати в Україну засоби ураження великої дальності, зокрема тактичні ракетні системи ATACMS, які можуть вражати цілі на дальності близько 300 км. У Білому домі побоюються ескалації конфлікту через це.

Як зауважив конгресмен Сміт, нині на Білий дім чиниться політичний тиск з багатьох боків усередині США, щоби в адміністрації змінили думку стосовно далекобійних ракет.

Читайте також: Україна проситиме США про «газовий ленд-ліз» для стабільного проходження опалювального сезону

Водночас, інші законодавці, зокрема республіканець Майк Вальц, висловлюють пропозицію відправити в Україну військових радників для допомоги з плануванням і логістикою.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня адміністрація США виділила Україні черговий транш оборонної допомоги на 270 мільйонів доларів США.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

© 2015-2022 Укрінформ

Поділитися

Коментар