Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МЗС з‘ясовує обставини ДТП з українськими дипломатами в Австрії

Українська
Міністерство закордонних справ України з‘ясовує обставини ДТП з українськими дипломатами в Австрії. Як передає Укрінформ, про це речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив у Фейсбуці.

«Міністерство закордонних справ України з‘ясовує всі обставини дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в Австрії за участі автомобіля українського військового аташе. Українське посольство взаємодіє із австрійською поліцією та учасниками ДТП», - ідеться у повідомленні.

Ніколенко наголосив, що позиція МЗС України чітка: дипломатичний статус не надає право співробітникам українських дипломатичних установ порушувати правила дорожнього руху та наражати інших на небезпеку.

«Рішення про подальші кроки щодо учасника ДТП буде ухвалене за підсумками розслідування», - додав речник.

Як повідомлялося, 12 серпня в центрі Відня сталася ДТП за участі нібито українських дипломатів – їх авто протаранило автомобіль німецьких туристів, які спинилися на червоне світло.

За словами очевидців, до приїзду поліції в машині винуватця аварії відбулася зміна водія. 39-річний водій від алкотесту відмовився. 33-річний пасажир, який, за словами свідків, спочатку був за кермом автомобіля-винуватця ДТП, погодився на перевірку, яка показала результат у 2,32 проміле.          

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар