Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна говоритиме з РФ лише про відновлення власної територіальної цілісності – Кулеба

Українська
Україна готова обговорювати з Російською Федерацією лише питання повного відновлення власної територіальної цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю австрійському суспільному телерадіомовнику ORF.

"Ми будемо готові обговорювати з Росією лише питання відновлення повної територіальної цілісності України. Але наразі ситуація не така. Адже Росія далі атакує українські міста та продовжує свій наземний наступ. Так не поводяться країни, які хочуть переговори. Ми не дурні, ми хочемо побачити від Росії дії, які націлені на мир", - прокоментував міністр питання можливості переговорів з РФ.

Читайте також: В МЗС відреагували на удар Росії по енергетичній інфраструктурі України

Кулеба також відповів на питання, як мають виглядати ці очікувані Україною конкретні дії з боку Росії: "По-перше, це – припинення вогню, і по-друге – виведення військ з української території".

При цьому, міністр вказав на те, що "чим більше звірств російська армія здійснить в Україні й чим агресивнішою буде політика президента Путіна, тим складніше буде з ним говорити".

"Моя країна була атакована і частина її території була захоплена ворогом. Війна закінчиться лише тоді, коли буде відновлено територіальну цілісність України – так, як би це було б у випадку Австрії чи якоїсь іншої європейської країни", - заявив він.

Читайте також: Кулеба після зустрічі з Блінкеном: З постійною підтримкою Україна переможе

Глава МЗС також вказав, що частина окупованої Росією території може бути повернута дипломатичним шляхом.

"Українці борються зараз свою країну. Але також не потрібно виключати дипломатію. Деякі частини української території можуть бути повернуті з допомогою військової сили, інші – шляхом дипломатії", - сказав він.

При цьому, Кулеба наголосив, що повернення усіх українських територій включає і Крим.

"Я не розумію, чому деякі журналісти, експерти та політики так одержимі питанням Криму. Яка різниця між Кримом та іншими територіями України, окупованими Росією?", - прокоментував він питання Криму.

Читайте також: Україна сама визначить, як має закінчитися війна з РФ, а США підтримають її позицію – Нуланд

Міністр додав, що Україна не боїться Росії і так мають поводитися й інші країни світу: "Ми знаємо, як перемогти Росію. І ми не боїмося її. Війна навчила нас не боятися ворога. Якби й інші країни світу не боялися Росії, то ми б набагато швидше поставили її на місце".

Міністр закордонних справ також наголосив, що Росія не буде визначати внутрішню чи зовнішню політику України.

"Ми не дозволимо, щоб Росія нав’язала нам свою волю", - підкреслив він.

Читайте також: Зеленський про переговори з РФ: Суспільство не хоче говорити з терористами

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. Війська РФ обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню і балістичних ракет.

Сили оборони України чинять запеклий опір загарбникам, завдаючи їм великих втрат та переходячи до звільнення окупованих територій.

© 2015-2022 Укрінформ

Поділитися

Коментар