Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Білий дім просить Конгрес про додаткове фінансування для підтримки України

Українська
США мають намір послідовно постачати Україні оборонну й іншу допомогу, щоб вона могла ефективно протистояти агресії РФ.

Про це заявила на зустрічі з журналістами речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, повідомляє Укрінформ.

«Президент Байден дав чітко зрозуміти, що ми продовжимо підтримувати Україну, яка захищає свою демократію від російської агресії», - сказала представниця адміністрації США.

Вона висловила вдячність за двопартійну підтримку, яка «дозволила надати Україні безпрецедентну військову, гуманітарну й фінансову допомогу». А також повідомила, що адміністрація «просить Конгрес ухвалити додаткове фінансування для підтримки зусиль України».

У цьому зв’язку речниця Білого дому нагадала, що минулого тижня уряд Сполучених Штатів анонсував два значні пакети допомоги у сфері безпеки. Крім того, за її словами, США «об’єднали понад 50 країн для координації спільної підтримки, а також працювали над виконанням запиту України щодо необхідного для досягнення успіху в бою - і це те, що ми продовжимо робити».

Карін Жан-П’єр також наголосила, що Сполучені Штати засуджують авіаудари Росії по критично важливій інфраструктурі України, «внаслідок чого люди в кількох містах залишаються без світла й чистої води». Вона підкреслила, що війна РФ в Україні є «загрозою міжнародному порядку, заснованому на правилах, який десятиліттями лежав в основі стабільності в усьому світі». За її словами, дії Росії відкривають можливості для виникнення агресії будь-де.

Читайте також: Штати відреагували на ракетні удари РФ по інфраструктурі України 

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар Ентоні Блінкен під час візиту до Києва минулого тижня анонсував виділення Сполученими Штатами двох пакетів оборонної допомоги загальною сумою $2,8 мільярда.         

© 2015-2022 Укрінформ

Поділитися

Коментар