Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

США продовжать підтримувати Україну і намагатимуться досягти дипломатичного рішення на справедливих умовах - держсекретар

Українська

США продовжать підтримувати Україну, доки вона захищається від РФ, США також намагатимуться досягти дипломатичного рішення на справедливих умовах, повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Якщо Росія припинить бойові дії - війна закінчиться, якщо Україна припинить бойові дії - України не буде. Саме тому ми продовжимо підтримувати Україну, доки вона захищається. Ми також намагатимемося добитися дипломатичного рішення на справедливих умовах. Президент Зеленський неодноразово говорив, що дипломатія - це єдина можливість покласти край цій війні. Але дипломатія не може і не має використовуватися як привід для нав'язування умов Україні з порушенням положень статуту ООН", - сказав Блінкен на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку в четвер.

Він зазначив, що президент Путін робить свій вибір, а тепер усі країни мають зробити свій вибір.

"Скажіть президенту Путіну зупинити жахи, які він розпочав. Скажіть йому поставити на чільне місце інтереси свого народу. Скажіть йому поважати принципи Ради безпеки", - зазначив Блінкен.          

© 1992-2022, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар