Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Гутерреш: Псевдореферендуми РФ суперечать усьому, що має відстоювати міжнародна спільнота

Українська
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш наголошує на неприйнятності дій Росії, які вона називає «референдумами».  Як передає Укрінформ, про це він зазначив у Твіттері.

«Так звані «референдуми» в Україні були проведені на територіях, що перебувають під російською окупацією. Їх не можна назвати справжнім волевиявленням народу. Будь-яке рішення Росії іти далі ще більше поставить під загрозу перспективи миру», - написав Гутерреш.

Читайте також: Псевдореферендуми не можуть відображати волю українців – Блінкен

Він також наголосив на необхідності дотримуватися Статуту ООН.

"Будь-яка анексія території держави іншою державою внаслідок погрози силою або її застосування є порушенням принципів Статуту та міжнародного права", - нагадав він.

За його словами, такі дії Росії не узгоджуються з міжнародним правом і «суперечать всьому, що покликана відстоювати міжнародна спільнота».

«Це нехтування цілями та принципами ООН. Це небезпечна ескалація. Вона не може бути прийнята», - додав Генсек у відеоролику, розміщеному у Твіттері.

Як повідомляв Укрінформ, російська окупаційна адміністрація 23-27 вересня провела на території Луганської, Донецької, Херсонської й Запорізької областей фіктивні «референдуми» щодо приєднання цих територій до Росії. Білий дім неодноразово заявляв, що не визнає жодних результатів цих так званих голосувань на тимчасово окупованій території України.

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар