Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

США засуджують спробу Росії анексувати українську територію – Байден

Українська
Сполучені Штати засуджують рішення російського президента Володимира Путіна анексувати суверенну українську територію.  Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві президента США Джо Байдена, опублікованої на сайті Білого дому.

«Сполучені Штати засуджують сьогоднішню шахрайську спробу Росії анексувати суверенну українську територію. Росія порушує міжнародне право, зневажає статут ООН і всюди демонструє свою зневагу до мирних націй. Ці дії не мають легітимності. Сполучені Штати завжди шануватимуть міжнародно визнані кордони України. Ми продовжимо підтримувати зусилля України щодо відновлення контролю над своєю територією шляхом зміцнення її військової та дипломатичної позиції, включно з наданням Сполученими Штатами додаткової допомоги на безпеку в розмірі 1,1 мільярда доларів, про яку Сполучені Штати оголосили цього тижня», - заявив Байден.

За його словами, у відповідь на фальшиві заяви Росії про анексію Сполучені Штати разом зі своїми союзниками та партнерами сьогодні оголошують про нові санкції.

«Ці санкції спричинять витрати для фізичних та юридичних осіб — у Росії та за її межами — які надають політичну чи економічну підтримку незаконним спробам змінити статус території України. Ми згуртуємо міжнародну спільноту, щоб засудити ці дії та притягнути Росію до відповідальності. Ми продовжуватимемо забезпечувати Україну обладнанням, необхідним для самооборони, незважаючи на нахабні спроби Росії перекроїти кордони свого сусіда», - додав глава Білого дому.

Байден також закликав усіх членів міжнародного співтовариства відкинути незаконні спроби Росії з анексії українських територій та підтримувати народ України стільки, скільки буде потрібно.

Читайте також: США запровадили нові «швидкі й суворі» санкції проти Росії 

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 30 вересня Путін підписав указ про «визнання незалежності» Херсонської та Запорізької областей. «Незалежність» «ДНР» та «ЛНР» була визнана ним 21 лютого, договір про їхній «захист» став приводом для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

30 вересня у Кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу Росії» маріонеткових утворень «ДНР» та «ЛНР», а також загарбаних армією РФ територій Херсонської та Запорізької областей України.

© 2015-2022 Укрінформ

Поділитися

Коментар