Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський: Україна готова до діалогу з Росією, але з іншим президентом

Українська
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до діалогу з Російською Федерацією, але - з іншим її лідером.  Про це він сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

“Сьогодні я провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Щойно завершилося засідання Ради національної безпеки та оборони. Ми маємо рішення. Перше - тільки шлях посилення України і вигнання окупантів з усієї нашої території повертає мир. Ми пройдемо цим шляхом”, - наголосив глава держави.

За його словами, друге - це те, що "Україна була і залишається лідером у переговорних зусиллях”.

“Саме наша держава завжди пропонувала Росії домовитися про співіснування на рівних, чесних, гідних і справедливих умовах. Очевидно, що з цим російським президентом це неможливо. Він не знає що таке гідність і чесність. Тому ми готові до діалогу з Росією, але вже з іншим президентом Росії”, - заявив Зеленський.

Він нагадав, що 24 лютого перший повномасштабний удар РФ був завданий по Україні, і Росія "не зупинилась би на наших кордонах, якби ми її не зупинили".

“Інші держави були б під ударом: країни Балтії, Польща, Молдова і Грузія, Казахстан. Росія претендувала на підкорення різних народів Європи й Азії. Претендувала ще пів року тому. Ця злочинна амбіція ламається в Україні. Вона була зламана під Києвом і Черніговом. На Азовсталі. На Сумщині й на Харківщині. На Зміїному. Вона буде зламана на Донбасі й на півдні України, коли ми звільнимо їх. Обов’язково – у Криму, у вільному українському Криму. Уся територія нашої держави буде звільнена від цього ворога – ворога не тільки України, а й самого життя, людяності, закону та правди.”, - наголосив Зеленський.

За його словами, “Росія вже знає це, відчуває нашу міць, бачить, що саме тут, в Україні, ми доводимо силу наших цінностей”.

“І саме тому вона поспішає. Влаштовує цей фарс із спробою анексії. Намагається вкрасти те, що їй не належить. Хоче вбивствами, знущаннями шантажем та брехнею переписати історію і перемалювати кордон. Україна цього не допустить”, - підкреслив Президент.

Читайте також: Україна подає заявку на вступ до НАТО - Зеленський

Як повідомлялося, 30 вересня у Кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу Росії» тимчасово окупованих регіонів України.            

© 2015-2022 Укрінформ     

Поділитися

Коментар