Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кулеба обговорив зі Столтенбергом заявку України на членство в НАТО

Українська
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявку України на членство в Північноатлантичному альянсі. 

Як передає Укрінформ, про це заявив очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє МЗС.

“У контексті діалогу генерального секретаря НАТО з Президентом Володимиром Зеленським я провів телефонну розмову з Єнсом Столтенбергом, щоб детально поінформувати його про заявку України на членство. Ми домовилися підтримувати зв'язок щодо цього питання та обговорили подальші практичні кроки НАТО з підтримки України у протидії російській агресії”, - повідомив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Читайте також: М'яч на полі НАТО: Кулеба каже, що Україна готова виконати можливі вимоги Альянсу

Пізніше того ж дня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на брифінгу, відповідаючи на запитання Укрінформу, чи може НАТО розглянути заявку України за прискореною процедурою, що кожна демократична країна в Європі має право подати заявку на членство в НАТО, нині ж Альянс зосереджений на підтримці та допомозі Україні.

© 2015-2022 Укрінформ

Поділитися

Коментар