Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна з січня почне формувати переговорні позиції щодо угоди про вступ до ЄС - Стефанішина

Українська
Українська влада вже з січня почне формувати переговорні позиції по кожному з пунктів угоди про приєднання до Європейського Союзу.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на форумі Re:Open Zakarpattia, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Коли ми вже почнемо перемовини, це буде складний процес. Складним він буде саме через те, що буде базуватися саме на відстоюванні національних інтересів, тому вже із січня наступного року ми почнемо формування переговорної позиції по кожному з майбутніх розділів угоди про приєднання до Європейського Союзу з тим, щоб коли перемовини почнуться, у нас була переговорна позиція”, - сказала урядовець.

Стефанішина закликала представників українського бізнесу, виробників і великих мереж на території України давати свої пропозиції, готувати своє бачення, де український національний виробник потребуватиме підтримки, захисту і які умови потрібні для того, щоб бути конкурентоспроможними на європейському ринку.

Вона зауважила, що коли почнуться перемовини про приєднання, Євросоюз відразу запропонує типові умови, однак конкретні індивідуальні вимоги до України будуть відомі наприкінці цього року, коли Єврокомісія оприлюднить свою думку щодо всіх секторів української держави. За її словами, оцінка всіх секторів є частиною відповіді на нашу заявку щодо членства в ЄС і загальний зріз вимог до України буде вже наприкінці року.

“На основі цього ми почнемо формувати свою переговорну позицію по кожному з цих блоків: де ми готові погодитися, де — ні”, - відзначила віцепрем’єр.

Читайте також: Євроінтеграція та відновлення України: Шмигаль зустрівся з главою МЗС Іспанії

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Цей статус наданий без умов, проте має бути виконано деякі рекомендації Єврокомісії.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану Росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Поділитися

Коментар