Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У районі ЗАЕС у неділю було зафіксовано більше десятка вибухів, пошкоджено кілька будівель - МАГАТЕ

Українська

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомляє про фіксацію більше десятка вибухів в районі ЗАЕС в неділю вранці і пошкодження декількох будівель на території станції, повідомляє пресслужба агентства.

"Експерти МАГАТЕ, що перебувають на ЗАЕС, повідомили в штаб-квартиру агентства, що поновилися обстріли поблизу і на території найбільшої в Європі АЕС, вранці за місцевим часом протягом короткого проміжку часу було чутно більше десятка вибухів. Група МАГАТЕ також могла бачити деякі вибухи зі своїх вікон", йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що на майданчику ЗАЕС були пошкоджені деякі будівлі, системи та обладнання, проте жодна з них поки що не має критичного значення для ядерної безпеки та захисту.

Повідомлень про постраждалих також не надходило. Уточнюється, що експерти МАГАТЕ перебувають у тісному контакті з керівництвом станції і будуть продовжувати оцінювати ситуацію і повідомляти про неї.

В агентстві додають, що генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі звернувся до української та російської сторін з настійним закликом якомога швидше узгодити і ввести в дію зону ядерної безпеки навколо ЗАЕС.

© 1992-2022, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар