Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Байден вважає необхідним, щоби Конгрес США ухвалив нову допомогу Україні до кінця року

Українська
Президент США Джо Байден висловився за те, щоби Конгрес ухвалив до кінця року законопроєкт, який передбачає виділення нового масштабного пакету підтримки України в умовах її протистояння агресії РФ.  Про це американський лідер сказав у четвер під час зустрічі з журналістами, передає Укрінформ.

У відповідь на запитання, чи потрібно виділити більше допомоги Україні у період завершення нинішньої сесії Конгресу (до кінця поточного року – ред.), президент Байден відповів: «Так».

Він нагадав, що напередодні затвердив розпорядження про виділення багатомільйонного пакету оборонної підтримки ЗСУ. Президент також підкреслив, що допомога українцям є невідкладним питанням.

Водночас Байден висловив сподівання, що республіканська більшість у новому складі Палати представників США наступного року продемонструє достатню підтримку щодо продовження допомоги Україні.

«Під час останніх виборів ми мали багато розмов про те, чи збирається інша команда продовжувати підтримувати Україну, і я все ще вірю, що там є достатньо підтримки, щоб ми могли продовжувати (допомогу Україні – ред.)»,- зауважив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада президент США Джо Байден звернувся до Конгресу з ініціативою про виділення Україні понад 37 мільярдів доларів екстреної допомоги.              

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар