Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна та Ефіопія домовилися створити міжурядову економічну комісію

Українська

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту до Аддис-Абеби провів зустріч із прем'єр-міністром Ефіопії Абієм Ахмедом, сторони домовилися про створення міжурядової економічної комісії.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, це перший візит глави відомства до Ефіопії з моменту встановлення дипломатичних відносин.

"Системна співпраця в економічній сфері, зокрема створення міжурядової комісії, сприятиме збільшенню обсягів торгівлі та пожвавленню контактів бізнесу, дозволить втілити взаємовигідні проєкти в сферах високих технологій, цифровізації державних послуг, фармацевтики тощо", - сказав Кулеба.

Крім того, очільник МЗС України та прем'єр-міністр Ефіопії обговорили Чорноморську зернову ініціативу та гуманітарну програму президента України "Grain From Ukraine", які відіграють важливу роль у гарантуванні продовольчої безпеки в Африці.

"Критично важливо, щоб Чорноморський зерновий коридор і далі продовжував функціонувати. Україна прагне залишатися надійним гарантом продовольчої безпеки у світі", - наголосив міністр.

Він додав, що завдяки частковому розблокуванню експорту українських зернових у 2022 році глобальні ціни на пшеницю знизилися на 5%.

Також Кулеба детально розповів очільнику ефіопського уряду про Формулу миру президента Зеленського та запросив Ефіопію долучитися до її реалізації.

"Відновлення справедливого та довготривалого миру в Україні матиме безпосередній позитивний вплив на зміцнення безпеки в Африці", - сказав він.

© 1992-2023, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар