Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МЗС Китаю анонсувало візит Лаврова на початку тижня

Українська

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на початку наступного тижня відвідає Китай.

Про це повідомляє МЗС КНР, передає Укрінформ. 

«На запрошення члена Політбюро ЦК КПК, міністра закордонних справ Ван Ї міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров 8-9 квітня відвідає Китай із офіційним візитом», - ідеться в повідомленні.

Програму візиту китайське зовнішньополітичне відомство не публікує, проте Лавров, вочевидь, проведе зустріч із китайським колегою, під час якої російське вторгнення в Україну, напевно, буде одним із головних питань.

Пекін, як відомо, декларує нейтралітет стосовно російсько-української війни, проте від її початку істотно прискорив зближення з Москвою в усіх сферах і наростив торгово-економічне співробітництво до рекордних понад $240 мільярдів у 2023 році. 

Лідери Китаю регулярно комунікують із очільниками російського режиму, натомість уникають контактів із керівництвом України. 

Читайте також: Глава Мінфіну США попередила Пекін про наслідки для китайських компаній за допомогу Росії

Як повідомлялося, видання Bloomberg із посиланням на джерела у Вашингтоні поінформувало, що Сполучені Штати попереджають союзників про посилення підтримки Росії з боку Китаю, зокрема шляхом надання даних геопросторової розвідки.

За даними ЗМІ, Китай надав Росії супутникові знімки для військових цілей, а також мікроелектроніку і верстати для танків.

Підтримка Китаю також включає оптичні прилади, паливо для ракет і посилення космічної співпраці.      

© 2015-2024 Укрінформ.

Поділитися

Коментар