Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Українська асоціація зовнішньої політики розширює коло партнерів

Українська

До біографії молодого громадського об’єднання - Української асоціації зовнішньої політики - вписано нову сторінку. Започатковано співпрацю з найстарішим за часів незалежності України і найбільшим об’єднанням вітчизняного бізнесу – Українським союзом промисловців і підприємців. Під час попередніх контактів сторони дійшли спільного розуміння, що в умовах існування безпрецедентних викликів і загроз, з якими сьогодні стикається Україна, синергія зусиль двох громадських організацій могла б створити додаткові можливості для вирішення існуючих проблем. 

Саме на реалізацію цього важливого завдання спрямований Договір про співробітництво між Українською асоціацією зовнішньої політики та Українським союзом промисловців і підприємців, підписаний 22 січня 2016р. в ході зустрічі членів керівних органів двох громадських об’єднань. Договір підписали Президент УАЗП Володимир Хандогій та Президент УСПП Анатолій Кінах. Документ передбачає реалізацію сторонами спільних проектів, здійснення взаємного консультування, обмін актуальною інформацією. Передбачено також проведення спільних тематичних конференцій, бізнес-зустрічей, розробка програм щодо зовнішньополітичної та зовнішньоекономічної діяльності тощо. 
В контексті реалізації положень Договору сторони домовилися ближчим часом підготувати план спільних заходів на поточний рік. З метою започаткування тісної повсякденної співпраці, а також оперативного інформування один одного домовлено про залучення представників сторін до взаємної участі у керівних органах обох громадських організацій.
У підсумку було зазначено, що співпраця між УАЗП та УСПП як на основі підписаного Договору, так і в рамках можливих наступних домовленостей здатна стати дієвим інструментом залучення громадянського суспільства до процесу прийняття зовнішньополітичних та зовнішньоекономічних рішень, кращого розуміння інтересів бізнесових кіл, політикуму та українського суспільства в цілому.

Поділитися

Коментар