Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Новий глава МЗС Німеччини з першим візитом їде в Париж

Українська

Свій перший візит на посту глави МЗС Німеччини Зігмар Габріель здійснить до Парижа. Про це у п'ятницю заявив офіційний представник відомства Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Відразу після взяття на себе обов'язків, вже в суботу вранці, Габріель вирушить у першу закордонну поїздку до Парижа, де зустрінеться зі своїм візаві Жан-Марком Еро», - поінформував Шефер.

За його словами, під час переговорів обговорюватимуться теми «про майбутнє Європи у важкі часи», зокрема про ситуацію в Україні та Сирії.

Читайте також: Глава МЗС Німеччини пішов у відставку

Щодо інших майбутніх зустрічей Габріеля, то їх графіку поки що немає. У Берліні зацікавлені у якнайшвидшій зустрічі з новим держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, оскільки, як і раніше, «не мають чіткої уяви, яким буде зовнішньополітичний курс нової адміністрації».

Немає поки що й дати зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, з яким належить співпрацювати з української тематики.

«Упевнений, що новий міністр незабаром займеться цією дуже важливою темою, в якій Німеччина разом з Францією відіграють важливу роль як посередники і продовжуватимуть це робити», - підкреслив Шефер.

Примітно, що попередник Габрієля Франк-Вальтер Штайнмаєр здійснив свій перший закордонний візит також до Парижа відразу після призначення на цю посаду.

© 2015-2017 Укрінформ

Поділитися

Коментар