Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна розглядає ракетний удар США в Сирії як адекватну відповідь - В.Єльченко

Українська

Україна розглядає ракетний удар США в Сирії як адекватну та своєчасну відповідь. Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає УНН з посиланням на Twitter представництва України в ООН.

"Україна розглядає ракетний удар США в Сирії як адекватну та своєчасну відповідь. Застосування ЗМЗ (зброї масового знищення - ред.) не може більше ігноруватися", - зазначив В.Єльченко.

Крім того, постпред України наголосив, що "сирійський режим та його спонсори мають понести відповідальність за застосування хімічної зброї проти мирного населення".

"Росія втратила моральне право звинувачувати будь-кого в агресії після того, як вона окупувала Крим та розпочала агресію на Донбасі", - додав В.Єльченко.

Раніше Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Віце-Президентом США Майком Пенсом, і підтримав дії Сполучених Штатів щодо запобігання воєнних злочинів режиму Башара Асада проти мирних жителів Сирії.

Нагадаємо, рано зранку у п’ятницю, 7 квітня, США випустили 59 крилатих ракет “Томагавк” по військовому аеродрому в центральній Сирії, з якого, як вони стверджують, вилетіли літаки, які здійснили хімічну атаку у провінції Ідліб у вівторок.

Президент США Дональд Трамп назвав цей ракетний удар відплатою за цю хімічну атаку.

Західні країни звинувачують в цій газовій атаці, жертвами якої стали десятки мирних жителів, режим Башара Асада. Сирія відкидає звинувачення в газовій атаці.

Поділитися

Коментар