Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Генсек ООН закликав вирішити каталонську проблему демократичними засобами

Українська

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш висловився за врегулювання кризи в Каталонії дипломатичними засобами. Він висловив надію, що демократичні інститути Іспанії знайдуть шляхи вирішення проблеми", - цитують ЗМІ заяву генсека, пише "Інтерфакс".

А верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хуссейн зажадав, щоб влада Іспанії провели ретельне незалежне і неупереджене розслідування актів насильства сил правопорядку щодо населення Каталонії під час референдуму у неділю, 1 жовтня.

Також повідомляється, що Бреднен Варма - представник голови 72-ї сесії Генасамблеї ООН Мирослава Лайчака - викладаючи позицію свого керівника щодо референдуму в Каталонії , заявив, що "право на самовизначення - базове право" народів, але зазначив, що воно "має реалізовуватися, не вступаючи в протиріччя з територіальною цілісністю" і шляхом "угоди відповідних сторін".

Нагадаємо, що раніше в Єврокомісії заявили, що згідно Конституції Іспанії, проведений референдум в Каталонії є незаконним. А якщо автономія вийде зі складу Іспанії то виявиться за межами ЄС.

© 1994–2017 «Дзеркало тижня. Україна».

Поділитися

Коментар