Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко чекає "кремлівської доповіді" від ЄС

Українська

Президент України Петро Порошенко очікує на аналогічну до американської "кремлівську доповідь" від європейських партнерів. Про це український президент написав на своїй сторінці у Facebook.

"Щира вдячність Вашингтону за чергову демонстрацію лідерства у протидії російській агресії! 

Розраховуємо на відповідні рішення і з боку наших європейських партнерів для зміцнення спільного трансатлантичного фронту", - зазначив український президент.

"Сила санкцій стає дедалі більш міцною і впливовою. Накопичувальний ефект обмежувальних заходів неминуче і впевнено обмежує апетити агресора", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", в якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів. 

У списку 96 російських олігархів, чиї статки оцінюються на суму понад $1 млрд. Крім того, у списку 114 прізвищ високопосадовців, а також керівників державних компаній.

Потрапляння до списку не означає, що його фігуранти автоматично стикаються з будь-якими каральними заходами, такими як блокування активів США та заборона на отримання візи, проте їх включення може змусити банки та інші установи в США та Європі відмовитися мати справи з ними.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що так званий "кремлівський список" ускладнює російсько-американські відносини, але поки що РФ відповідати на цей "недружній крок" не буде.

© 2014 - 2018, Європейська правда

Поділитися

Коментар