Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Києві святкують День Європи

Українська

На Михайлівській площі стартував Європейський пікнік – так Київ сьогодні святкує День Європи.

В індивідуальних зонах посольства та національні культурні центри  європейських країн представили стенди з цікавими фактами та відомостями про унікальні досягнення та успіхи Польщі, Чехії, Німеччини, Франції, Великобританії, Швеції, Нідерландів.

Представники Польського інституту в Києві розмістили фотовиставку сучасної польської архітектури. Чехія зробила наголос на розвиткові освіти в своїй країні. Німеччина підготувала цілу розважальну та пізнавальну програму. Стенд Франції приваблює гостей свята фільмом про особливості свого краю,  лотереєю зі знання французьких слів, розмальовками для дітлахів, живою національною музикою. Великобританія найбільшу увагу приділяє дітям: з ними малюють, складають орігамі, грають. Також на Михайлівській площі з'явилося маленьке голландське містечко, в його програмі концерти, гра в шахи на великій шахівниці, демонстрація відеороликів тощо.

Організатори заходу подбали і про найменших відвідувачів, для них облаштовано батут, слеклайн   та інші атракціони, проходять творчі майстер-класи з малювання, виробів своїми руками розпису пряників тощо.

Наразі триває об'єднаний флешмоб параду барабанщиць та виступ Зведеного військового оркестру гарнізону Києва.

Святкування триватиме  до півночі і завершиться переглядом класики європейського кіно в форматі «тихого кіно».

© Київська міська державна адміністрація

Поділитися

Коментар