Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Меркель визнала: безвізу з 1 липня Туреччині чекати не варто

Українська

Угода між ЄС і Туреччиною дуже важлива і відповідає інтересам обох сторін, проте Анкара не отримає візову лібералізацію з 1 липня цього року.

Про це канцлер ФРН Ангела Меркель заявила журналістам у понеділок після зустрічі в Стамбулі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Ця угода відповідає інтересам обох сторін... Пункти, які ми разом окреслили, вибудовані правильно", - підкреслила Меркель.

Глава німецького уряду закликала виконувати угоду крок за кроком. «Було ясно з самого початку, що кожний крок супроводжуватиметься дискусіями, це нормальний процес», - додала вона. 

При цьому Меркель відзначила, що це не перший її такий досвід з домовленостями, що вимагають величезних зусиль, нагадавши про Мінські угоди, які також просуваються на превелику силу, і «багато речей сьогодні ще не завершено».  

У той же час, визнала вона, чекати візової лібералізації для громадян Туреччини з 1 липня не варто, умови для цього не будуть виконані в строк. «Нам треба виконання всіх 72 пунктів, щоб санкціонувати безвізовий режим. Не всі умови будуть виконані, якщо антитерористичне законодавство не буде змінено», - заявила канцлер.

Меркель також повідомила, що порушила під час розмови тему зняття імунітету з чверті депутатів парламенту Туреччини, що в Берліні розцінюють як «привід для глибокого занепокоєння». 

Попри те, що розмова була «відвертою», питання в цій сфері, а також у сфері свободи преси залишилися для глави уряду ФРН «відкритими і не були достатньо роз'яснені».

Поділитися

Коментар