Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

До України прибули нові волонтери Корпусу миру США

Українська

В Україну прибули нові 13 американських волонтерів в рамках програми Корпусу миру для розвитку лідерства в українських громадах. Про це йдеться у повідомленні Посольства США в Україні у Facebook.

"Вітаємо в Україні 13 нових волонтерів програми Корпусу миру "Response". Впродовж наступного року ці досвідчені експерти і спеціалісти співпрацюватимуть з організаціями та школами України у сферах підвищення грамотності та розвитку лідерства в громадах", - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН. Корпус миру в Україні було засновано у травні 1992 року відповідно до двосторонньої угоди, підписаної президентом України Леонідом Кравчуком і президентом США Джорджем Бушем-старшим. З 1992 року понад 3 тис. добровольців Корпусу миру працювали в українських громадах.

Програма Корпусу миру в Україні пропонує розвиток практичної англійської мови, посилення навичок організаційного розвитку, управління та роботи з молоддю, відповідно до реформ, що реалізуються українським урядом для ширшої інтеграції у світову спільноту. Волонтерські проекти в українських громадах охоплюють громадянську освіту, заохочення здорового способу життя, профілактику ВІЛ, лідерські тренінги для молоді, семінари з розвитку громад, створення бібліотек і ресурсних центрів, зміцнення спроможності громадських організацій.

Корпус миру фінансується за рахунок коштів американських платників податків. Організація сприяє зміцненню миру і дружби між людьми різних національностей та культур. Впродовж 50 років волонтери Корпусу миру працюють у понад 120 країнах.

© UNIAN.NET, 1998 - 2018

 

Поділитися

Коментар