Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Туреччина переходить на розрахунки з Україною в нацвалюті

Українська

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив у суботу, 11 серпня, про підготовку його країни до переходу на розрахунки в нацвалюті з Китаєм, Росією, Україною і рядом інших великих торгових партнерів, повідомляє агентство "Анадолу".

"Туреччина готується перейти на розрахунки в національній валюті зі своїми найбільшими торговельними партнерами, такими як Китай, Росія, Іран і Україна", - заявив він.

Глава держави додав, що "якщо країни Європи теж захочуть позбавитися від "кайданів" долара, то Анкара готова перейти з ними на аналогічні розрахунки в торгівлі".

Анкара не сприймає світопорядок, при якому світу оголошена економічна війна, а на країни чинять тиск загрозою введення санкцій, зазначив він.

"Ті, хто намагається звести рахунки з Туреччиною і наносять удар нижче пояса, повинні пам'ятати, що у світі немає жодного політика і жодної країни, які досягли б успіху, проводячи ворожу політику щодо Анкари", - заявив Ердоган.

Нагадаємо, раніше президент Реджеп Тайіп Ердоган закликав громадян країни обмінювати золото та іноземну валюту на ліру, називаючи валютну кризу "національною битвою" проти економічних ворогів.

© 1994–2018 «Дзеркало тижня. Україна»

Поділитися

Коментар