Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Запрошення Путіна на весілля мало вплив на довіру між Києвом і Віднем - Клімкін

Українська
Запрошення президента РФ Володимира Путіна на весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайссль мало вплив на довіру між Києвом і Віднем.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив австрійським журналістам у вівторок у Києві, повідомляє "Австрійське агентство преси" (APA).

"Як міністр закордонних справ я мушу залишатися політкоректним. Тому я скажу, що це, на мою думку, було досить великою помилкою", - сказав він, коментуючи запрошення Путіна на весілля Кнайссль у серпні.

Клімкін наголосив, що сприйняття цього факту в Україні було "катастрофічним", багато людей в Україні не зрозуміли, чому Путін був запрошений.

"Це – питання довіри", - підкреслив міністр.

Та попри це, зазначає APA, прийом федерального канцлера Себастьяна Курца у вівторок у Києві був дружнім - і Президент Петро Порошенко, і міністр Клімкін називали його своїм "другом".

Як відомо, 18 серпня Путін був присутній на весіллі міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль. На свято його запросила сама наречена.

Читайте також: "Танці з Путіним" зашкодили іміджу Австрії в Україні – посол Щерба

У цьому зв'язку в МЗС Австрії заявили, що це було "приватне святкування і персональний візит, це не змінює зовнішньополітичної позиції Австрії".

Натомість голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що участь Путіна у весіллі австрійського міністра дискредитує Австрію як нейтральну державу.

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар