Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Айвазовська та Пирожков увійшли в політичну підгрупу від України в якості експертів - Кучма

Українська

Київ. 31 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Колишній посол України в Молдові, віце-президент Національної академії наук Сергій Пирожков приєднається до Мінського процесу в якості експерта від України, повідомив представник України в Тристоронньої контактній групі, другий президент України Леонід Кучма.

"Сьогодні туди (до Мінська - ІФ) полетить в якості експерта ще одна людина - віце-президент Академії наук України Сергій Іванович Пирожков. Він багато років працював послом, був членом групи щодо Придністров'я, він розуміє такі процеси", - сказав Л.Кучма журналістам у вівторок в Києві.

Він зазначив, що на сьогодні в політичну підгрупу від України входять два експерта - Ольга Айвазовська та Сергій Пирожков.

Відповідаючи на питання про те, що представник української сторони в політичній підгрупі Володимир Горбулін незабаром може припинити свою роботу в групі, Л.Кучма сказав: "Чесно вам скажу, за станом здоров'я він не може туди літати, але він весь час в темі".

Як повідомлялося, 28 квітня представник України в політичній підгрупі на переговорах в "Мінськом форматі" Роман Безсмертний заявив іншим сторонам, що виходить з переговорів і що до складу підгрупи був введений новий представник України - координатор виборчих і парламентських програм громадянської мережі "Опора" О. Айвазовська, яка візьме на себе виконувалися їм функції.

Сама О.Айвазовська, яку залучили до обговорення модальності виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську заявила, що бере участь в цій роботі тільки як експерт і інша роль з нею не обговорювалася.

© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар