Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна є де-факто східним флангом НАТО - Порошенко

Українська

Президент України Петро Порошенко під час відвідування бази Берегової охорони США "Балтімор" у рамках робочого візиту до Сполучених Штатів заявив, що Україна є де-факто східним флангом НАТО та підкреслив надзвичайну важливість передачі 2 патрульних катерів берегової охорони типу "Айленд". Про це повідомляє прес-служба президента.

"Україна є де-факто східним флангом НАТО, а цей жест підтримки посилив оборонну співпрацю між нашими країнами", - підкреслив Порошенко.

Водночас помічник глави Міноборони США Роберт Карем наголосив, що позиція Вашингттона незмінна щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

"РФ окупувала Крим, продовжує конфлікт на Донбасі і намагається змінити кордони, використовуючи силу. Російська агресія не є лише загрозою для України. Це є загрозою для цілого регіону, Європи, США і стабільності усього світового порядку", - заявив він.

Роберт Карем додав, що РФ проводить військову операцію в країні-партнері НАТО, продовжує розповсюджувати пропаганду і дезінформацію, підриваючи уряди по всьому світу та загрожуючи миру та стабільності в усьому світі.

"Ми не можемо сприймати маніпуляції Росії на Сході України", - сказав він.

Як повідомлялось, США передали Україні 2 патрульні катери типу "Айсленд".

Йдеться про 30-метрові катери - Drummond та Cushing.

Обидва патрульні катери побудовані 40 років тому, здатні виходити в море при потужних штормах, і виконувати покладені на них завдання у складних умовах, вести вогонь.

Передача двох озброєних катерів Берегової охорони виникла у зв'язку зі зростанням напруги між Україною та РФ в Азовському морі протягом останніх тижнів. І Київ, і США звинувачують Москву у втручанні в українське судноплавство в регіоні.

Раніше у розслідуванні програми "Схеми" зазначалося, що США готові передати українським ВМС 30-метрові катери класу "Island", що були на службі Берегової охорони США, а нині стоять у порту Балтимора.

Однак, за інформацією розслідувачів зі своїх джерел у Пентагоні та Сенаті США, Україна такому подарунку "опирається" нібито з меркантильних мотивів керівництва держави.

Зокрема, одним з українських заводів, які завантажені держзамовленням з відновлення флоту та постачають на озброєння ВМС малі броньовані артилерійські катери, є ПрАТ Завод "Кузня на Рибальському" – колишня "Ленінська кузня", бенефіціарами якого є президент Петро Порошенко та нардеп від БПП Ігор Кононенко.

У командуванні ВМС Збройних сил України назвали "перекрученими" повідомлення про катери виробництва США і України та заявили, що оприлюднення конфіденційної інформації оборонного характеру "грає на руку агресору".

©2000-2018, Українська правда

Поділитися

Коментар