Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Офіційно: референдум про перейменування Македонії визнали таким, що не відбувся

Українська

Референдум про зміну назви Македонії визнали таким, що не відбувся, через низьку явку виборців. Про це повідомило Македонське інформаційне агентство.

За офіційними даними Державної виборчої комісії після опрацювання 100% бюлетенів, явка на референдумі склала 36,91%, тоді як законодавство вимагає участі більше 50% виборців.

Зміну назви країни на Північну Македонію підтримали 91,46% громадян, які взяли участь в голосуванні. Проти виступили 5,65%.

Голова Державної виборчої комісії Македонії Олівер Дерковски повідомив, що рішення на референдумі не було ухвалене через низьку явку.

Референдум має консультативний характер, і остаточне рішення про перейменування Македонії буде приймати парламент країни.

Нагадаємо, на голосування було винесено наступне запитання: "Чи виступаєте ви за членство в Євросоюзі і НАТО, приймаючи угоду між Республікою Македонією та Грецькою Республікою?".

У рамках підписаної угоди з Грецією Македонія погодилася змінити свою назву на Республіку Північна Македонія, в той час як Греція погодилася зняти своє давнє вето щодо інтеграції Македонії в НАТО і ЄС.

Греків не влаштовує назва Республіка Македонія, оскільки, вона відповідає назві грецької області Македонія.

© 2014 - 2018, Европейская правда

Поділитися

Коментар