Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

"Загравання" з Москвою призведуть до подальшої дестабілізації в Європі — Єльченко

Українська
Російська агресія існуватиме й поширюватиметься далі, на інші країни, якщо проти РФ не застосовувати силових важелів, бо, як засвідчила практика, в Кремлі розуміють тільки мову сили.

З такою заявою виступив у вівторок глава Місії України при ООН Володимир Єльченко в Британсько-Американській діловій раді (Нью-Йорк), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У 2008 році міжнародна спільнота недостатньо відреагувала на вторгнення Росії на територію Грузії. Це дозволило російському агресору дійти висновку, що його дії по відношенню до інших держав можуть бути безкарними", - зауважив український дипломат під час дискусії "Майбутнє Європи".

При цьому Єльченко назвав "ефективним інструментом" міжнародні санкції проти Росії, запроваджені після її вторгнення в Україну в 2014 році. "Санкції проти Кремля діють, і вони мають посилюватися, допоки Крим не повернеться в Україну, а останній російський військовий не залишить Донбас. Росія розуміє тільки мову сили" – наголосив постійний представник України при ООН.

Читайте також: Росія поступово втрачає вплив в ООН – Єльченко

Водночас, за його словами, будь-які "загравання" з Москвою лише призведуть до подальшої дестабілізації в Європі. "Якщо не вживати заходів проти РФ зараз, доведеться лише чекати, хто буде наступним", – зауважив Єльченко.

У дискусії також узяли участь постійні представники інших європейських держав при ООН, у тому числі, Бельгії, Естонії, Люксембургу, Іспанії й Великої Британії.

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар