Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Климпуш-Цинцадзе обговорила у Лондоні британські візи для українців

Українська
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала уряду Британії за чітку позицію щодо України та продовження санкцій проти агресора.

Про це вона сказала під час зустрічі з міністром Великої Британії у справах Європи та Америки Аланом Данканом під час робочого візиту до Лондона, повідомляє прес-служба КМУ.

"Сподіваюсь, що уряд Великої Британії як ключовий контрибутор СММ і далі докладатиме всіх зусиль для забезпечення ефективної діяльності Місії на Донбасі. Також розраховуємо на вашу підтримку у Раді Безпеки ООН у питанні розгортання повноцінної миротворчої місії, яка мала б безперешкодний доступ по всій території, включно з кордоном. Готові працювати разом над тим, щоб така місія стала реальністю", – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона подякувала Данкану за приєднання Великої Британії до декларації США щодо Криму та попросила посилити вплив на Росію в питанні звільнення українських політичних в'язнів, які утримуються в РФ. Данкан підтримав необхідність посилення міжнародних зусиль для звільнення бранців Кремля.

Сторони також торкнулися питання співпраці України з Північноатлантичним альянсом. Віце-прем’єр-міністр наголосила, що цьогорічний Саміт НАТО підтвердив перспективу України стати рівноправним членом Альянсу, а Україна, своєю чергою, розпочала процес внесення поправок до Конституції, що закріплять членство в НАТО та ЄС як стратегічний курс України.

Климпуш-Цинцадзе подякувала Великій Британії за підтримку на Саміті та за допомогу в посиленні обороноздатності України, зокрема, у сферах кібербезпеки, стратегічних комунікацій та військових тренувань.

Крім того, порушувалося питання питання спрощення та вдосконалення процедури отримання українцями британських віз. "Є проблеми з видачею британських віз для українців", – сказала віце-прем'єр та наголосила, що частка відмов у візах у розмірі 14% та затримки у видачі британських віз не відповідають рівню співпраці двох країн.

Данкан висловив готовність звернутися до своїх колег, відповідальних за візовий напрям, щодо вдосконалення візових процедур для українців.

Він підкреслив, що хоча наразі основні зусилля Великої Британії сфокусовані на перемовинах з ЄС щодо виходу Об`єднаного Королівства, Лондон усвідомлює важливість підтримки України та стратегічного підходу у відносинах із нею.

Говорячи про перспективи посилення торговельно-економічної співпраці двох країн, віце-прем’єр привітала рішення уряду Великої Британії включити майбутню угоду про торгівлю між Британією та Україною до своїх пріоритетів на період 2018-2019 років. "Ми розраховуємо максимально швидко та успішно завершити ці переговори", – додала вона.

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар