Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна розповіла ООН про зачистку ОРДЛО і Криму від українських медіа

Українська

Україна звернула увагу ООН на зачистку від українських ЗМІ, яку російська влада провела у Криму та на окупованих територіях Донбасу.

Про це у п'ятницю на засіданні Четвертого комітету ГА ООН у Нью-Йорку розповів перший секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Дипломат розповів представникам ООН, що на цих територіях українські ЗМІ були ліквідовані повністю та замінені російськими державними пропагандистськими джерелами.

"Зрозуміло, що такі гібридні ворожі дії, які стосуються державних засобів масової інформації, є прямою загрозою для цінностей ООН", - підкреслив представник України.

Ніколенко також висловив рішучий протест проти незаконних дій Російської Федерації, спрямованих проти Романа Сущенка, зарубіжного кореспондента українського інформагентства "Укрінформ", який був кинутий за грати та засуджений російською владою через його протистояння, в тому числі, російській окупації українського Криму.

Дипломат наголосив, що Україна вимагає від РФ негайно звільнити Романа Сущенка та закликає посилити політичний і дипломатичний тиск на Росію задля звільнення всіх незаконно затриманих громадян України.

© 2014 - 2018, Європейська правда

Поділитися

Коментар